Storørret på tinget – NJFF.no

fra http://www.njff.no

NJFF møtte klima- og miljøministeren
Publisert 24.02.2016 12:54Oppdatert 24.02.2016 13:18

Ledelsen i Norges Jeger- og Fiskerforbund hadde nylig et kontaktmøte med klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Jakt og fiske er ikke hans sterkeste side, men han lyttet til våre budskap og innrømmet at han var inne i en bratt læringskurve.
NJFF møtte klima- og miljøministeren
NJFFs forbundsleder Runar Rugtvedt sammen med Klima- og miljøminister Vidar Helgesen.
Foruten en generell informasjon om Norges Jeger- og Fiskerforbund som landets talerør for jakt- og fiskeinteresserte, fikk også Helgesen en gjennomgang av flere saker av betydning for NJFF.

​​Innlandsfiskeforvaltning
Etter at innlandsfiskeravgift ble borte har det vært en markant nedgang i aktiviteten på innlandsfiskesektoren. Bortfallet av lokale stimuleringsmidler har satt en stopp for mye, god lokal aktivitet. Dette er godt dokumentert av NINA i rapporten med det treffende navnet «Det ble så stille..»
I særdeleshet har dette fallet i aktivitet rammet en del storørretstammer, og NJFF påpekte behovet for mer fokus på dette området. Det er nylig sendt et brev til departementet med ønske om at det settes ned et utvalg à la villaksutvalget, for å utrede situasjonen for storørretstammene og foreslå kompenserende tiltak. Ministeren skal i tillegg svare på et spørsmål om dette i Stortingets spørretime. Det ble ikke lovet noe i møtet, men vi avventer videre framdrift her.

Vilkårsrevisjoner i vassdra​​​gene
Vi er inne i en omfattende runde med revisjon av de vilkår som er gitt i en rekke vassdrag i forbindelse med vannkraftutbygginger. Det er en gylden anledning til å foreta miljøforbedringer i vassdragene, men NJFF påpekte at så langt, etter at en håndfull konsesjoner var ferdigbehandlet, var vist nedslående liten vilje til å hente ut noen miljøgevinst. Årdalsvassdraget i Rogaland ble brukt som et skrekkens eksempel, der man i 17 år (!) har utredet og arbeidet med å se på gode alternativer fra både lokale myndigheters side, og ikke minst med en stor lokal frivillig innsats, og så ender saken med total avvisning i Olje- og energidepartementet. Ministeren merket seg frustrasjonen og understreket at man bør søke løsninger som gir gode løsninger for både regulant og miljø-interessene.

Ville laksefisker
Helgesen deltok på det nylig avholdte Altaseminaret, der han hadde fått med seg et godt faktagrunnlag, og også notert seg et brennende engasjement fra kongen til deltagerne. Departementet er godt kjent med NJFFs syn i saken.

Takk for din kommentar. Alt for fisken! Hilsen fiskedama.com :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..