Habitatsforbedrende tiltak – storørret i Tyrifjorden og gyteelvene

Ja til bærekraftig stamme!

Fiskedama er prosjektleder for et samarbeidsprosjekt mellom Ringerikes Sportsfiskere NJFF (Hønefoss) og Vikersund Fiske NJFF (Vikersund) om habitatsforbedrende tiltak for storørreten i Tyrifjorden. Tyrifjorden er felles oppvekstområde – og matfat – for de storvokste ørretstammene som gyter h.h.v. oppstrøms i Randselva og medstrøms i Vikersund (øvre del Drammenselva).

Storørreten i Tyrifjorden har nasjonal status. Bør forvaltes deretter. Prosjektet har dette som motto: Ja til bærekraftig stamme! Med det menes en selvreproduserende og høstbar stamme til glede for alle som ønsker å fiske – eller bare glede seg over en unik ørretstamme som lever i beste velgående.

Regulanten i Randselva  –  Viul Kraft –  er i løpende dialog med Ringerikes Sportsfiskere. Regulanten er positiv til initiativet og ser også at rene utsettinger av fisk over tid har hatt liten effet. Her må det settes inn tiltak på andre områder.

Dette er svært spennende – arbeidskrevende – og kommer til å koste skjorta av alle involverte 🙂

Else Ravneberg
fiskedama.com

Takk for din kommentar. Alt for fisken! Hilsen fiskedama.com :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..